Slatka egzotika na tanjiru: Kokos cheesecake koji osvaja na prvi zalogaj, a ne treba vam rerna

Kremast, lagan i pun ukusa/You Tube

Kremast, lagan i pun ukusa/YouTube

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako volite kremaste deserte, a pritom ne želite da uključujete rernu, ovaj kokos cheesecake je prava poslastica za vas! Spoj bogatog krem sira, osvježavajuće slatke pavlake i egzotičnog kokosa stvara savršenu harmoniju ukusa koja osvaja na prvi zalogaj.

Priprema je izuzetno jednostavna – sve sastojke samo pomiješate, ohladite i uživate u neodoljivom desertu koji će brzo postati vaš favorit.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Za koru:

  • 200 g mljevenog keksa
  • 70 g otopljenog putera

Za fil:

  • 450 g krem sira
  • 250 g slatke pavlake
  • 170 g kokosovog brašna
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

U jednoj posudi pomiješajte mljeveni keks sa otopljenim puterom da dobijete kompaktnu smjesu. Prebacite je u kalup i ravnomjerno rasporedite. Zasebno umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. U posebnoj zdjeli pomiješajte krem sir sa šećerom u prahu i ekstraktom vanile, pa sve dobro sjedinite. Ručno sjedinite šlag i smjesu sa sirom, zatim na kraju dodajte kokosovo brašno. Ponovo promiješajte da dobijete kompaktnu smjesu. Fil ravnomjerno rasporedite preko kore i poravnajte, pa ostavite u frižideru najmanje 3 sata da se dobro ohladi i stegne. Na kraju pospite čizkejk kokosom, piše Trpeza.