Slatka egzotika na tanjiru: Kokos cheesecake koji osvaja na prvi zalogaj, a ne treba vam rerna

Kremast, lagan i pun ukusa/YouTube
Ako volite kremaste deserte, a pritom ne želite da uključujete rernu, ovaj kokos cheesecake je prava poslastica za vas! Spoj bogatog krem sira, osvježavajuće slatke pavlake i egzotičnog kokosa stvara savršenu harmoniju ukusa koja osvaja na prvi zalogaj.
Priprema je izuzetno jednostavna – sve sastojke samo pomiješate, ohladite i uživate u neodoljivom desertu koji će brzo postati vaš favorit.
Sastojci:
Za koru:
- 200 g mljevenog keksa
- 70 g otopljenog putera
Za fil:
- 450 g krem sira
- 250 g slatke pavlake
- 170 g kokosovog brašna
- 150 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U jednoj posudi pomiješajte mljeveni keks sa otopljenim puterom da dobijete kompaktnu smjesu. Prebacite je u kalup i ravnomjerno rasporedite. Zasebno umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. U posebnoj zdjeli pomiješajte krem sir sa šećerom u prahu i ekstraktom vanile, pa sve dobro sjedinite. Ručno sjedinite šlag i smjesu sa sirom, zatim na kraju dodajte kokosovo brašno. Ponovo promiješajte da dobijete kompaktnu smjesu. Fil ravnomjerno rasporedite preko kore i poravnajte, pa ostavite u frižideru najmanje 3 sata da se dobro ohladi i stegne. Na kraju pospite čizkejk kokosom, piše Trpeza.