Slane palačinke s tikvicama: Ljetni klasik koji se topi u ustima

Kad temperature porastu, tražimo recepte koji su lagani, ukusni i brzo gotovi – a upravo takve su ove slane palačinke s tikvicama i koprom. Jednostavne za pripremu, savršene za doručak, ručak ili večeru, mogu se jesti tople ili hladne, same ili punjene i zapečene. Tikvice im daju sočnost, a kopar svježinu, dok umaci i punjenja po želji otvaraju bezbroj kombinacija.
Tikvicu ogulite, operite i naribajte. Malo je posolite i pustite da stoji 20 minuta kako bi pustila vodu. Zatim je iscijedite.
Razmutite jaja u dubljoj posudi, posolite ih i pobiberite. Dodajte brašno, mlijeko i mineralnu vodu i zamiješajte smjesu da bude malo gušća od one koju inače pravite za tanke palačinke. Ako primijetite da je prerijetka, dodajte joj malo brašna.
U smjesu ubacite naribanu i ocijeđenu tikvicu i nasjeckani kopar te promiješajte.
Palačinke klasično pecite u tavi. Možete ih poslužiti s umakom od kiselog vrhnja ili bilo kojim drugim umakom po želji. Odlične su i punjene mesom pa zapečene, a možete napraviti i povrtno punjenje, pa ih onda zapeći.