Slane palačinke s tikvicama: Ljetni klasik koji se topi u ustima

palacinke/Preentcreen
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Kad temperature porastu, tražimo recepte koji su lagani, ukusni i brzo gotovi – a upravo takve su ove slane palačinke s tikvicama i koprom. Jednostavne za pripremu, savršene za doručak, ručak ili večeru, mogu se jesti tople ili hladne, same ili punjene i zapečene. Tikvice im daju sočnost, a kopar svježinu, dok umaci i punjenja po želji otvaraju bezbroj kombinacija.

Potrebno: 

• 3 jaja

• 350 ml mlijeka

• 100 ml mineralne vode

• 1 tikvica srednje veličine

• 5 dag otopljenog maslaca

• 25 dag oštrog brašna

• so i biber po ukusu

• malo nasjeckanog svježeg kopra

• masnoća za pečenje palačinki

Tikvicu ogulite, operite i naribajte. Malo je posolite i pustite da stoji 20 minuta kako bi pustila vodu. Zatim je iscijedite.

Razmutite jaja u dubljoj posudi, posolite ih i pobiberite. Dodajte brašno, mlijeko i mineralnu vodu i zamiješajte smjesu da bude malo gušća od one koju inače pravite za tanke palačinke. Ako primijetite da je prerijetka, dodajte joj malo brašna.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

U smjesu ubacite naribanu i ocijeđenu tikvicu i nasjeckani kopar te promiješajte.

Palačinke klasično pecite u tavi. Možete ih poslužiti s umakom od kiselog vrhnja ili bilo kojim drugim umakom po želji. Odlične su i punjene mesom pa zapečene, a možete napraviti i povrtno punjenje, pa ih onda zapeći.