Sezona je breskvi: Iskoristite je za pripremu ovog sočnog kolača

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stepeni. Premažite duguljasti kalup maslacem i pobrašnite ili ga obložite papirom za pečenje. Prosijte 180 g glatkog brašna pa ga pomiješajte s praškom za pecivo i soli. Narežite breskvu na kockice i uvaljajte je u preostalih 20 g brašna. Izmiksajte šećer s maslacem u pahuljastu smjesu pa dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije. Potom umiješajte smjesu s brašnom i dobro promiješajte drvenom kašikom ili špatulom. Umiješajte breskve pa smjesu prebacite u pripremljeni kalup i zagladite. Pecite oko sat pa čačkalicom provjerite je li pečeno. Kolač režite tek nakon što se u potpunosti ohladi, a po želji ga prelijte glazurom od šećera.
Savjet:
Sezonu breskvi iskoristite za pripremu ovog sočnog kolača.