Savršene knedle za supu: Ne raspadaju se, mekane su i to zahvaljujući samo jednom sastojku

Domaće knedle koje se tope u ustima/Youtube/ Screenshot

Domaće knedle koje se tope u ustima/Youtube/Screenshot

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako ste ikada imali problem s tim da vam se knedle raspadaju ili budu tvrde, ovaj recept će sve to promijeniti.

Uz samo nekoliko osnovnih sastojaka i jednu malu tajnu, dobit ćete savršeno mekane i lagane knedle koje uspijevaju svaki put – čak i početnicima.

Uz ovaj jednostavan recept i nekoliko trikova, vaše knedle će uvijek biti mekane, prozračne i savršeno ukusne.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 jaje
  • 3 supene kašike pšeničnog griza
  • 2–3 kašike ulja ili masti
  • 1 kafena kašičica začina C
  • Na kraju uvijek dodati još dvije dodatne kašike griza

Priprema:

Jaje umutiti viljuškom i dodati ulje ili mast. Zatim dodati griz, ali ne pune kašike jer se na kraju uvijek dodaju još dvije. Dodati i kafenu kašičicu začina C.

U ključalu supu polako spuštajte knedle kašikom. Kada ih sve dodate, ostavite ih da lagano kuhaju nekoliko minuta, a zatim sklonite s vatre i poklopite da odstoje 10–15 minuta.

Uživajte!