Savršene knedle za supu: Ne raspadaju se, mekane su i to zahvaljujući samo jednom sastojku

Domaće knedle koje se tope u ustima/Youtube/Screenshot
Ako ste ikada imali problem s tim da vam se knedle raspadaju ili budu tvrde, ovaj recept će sve to promijeniti.
Uz samo nekoliko osnovnih sastojaka i jednu malu tajnu, dobit ćete savršeno mekane i lagane knedle koje uspijevaju svaki put – čak i početnicima.
Uz ovaj jednostavan recept i nekoliko trikova, vaše knedle će uvijek biti mekane, prozračne i savršeno ukusne.
Sastojci za 4 osobe:
- 1 jaje
- 3 supene kašike pšeničnog griza
- 2–3 kašike ulja ili masti
- 1 kafena kašičica začina C
- Na kraju uvijek dodati još dvije dodatne kašike griza
Priprema:
Jaje umutiti viljuškom i dodati ulje ili mast. Zatim dodati griz, ali ne pune kašike jer se na kraju uvijek dodaju još dvije. Dodati i kafenu kašičicu začina C.
U ključalu supu polako spuštajte knedle kašikom. Kada ih sve dodate, ostavite ih da lagano kuhaju nekoliko minuta, a zatim sklonite s vatre i poklopite da odstoje 10–15 minuta.
Uživajte!