Savršena kombinacija hrskavog i mekanog: Recept za pizzu na francuskom hljebu

Omiljeni ukus u tren oka/FreePik
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Pizza je u vrhu omiljenih jela mnogima pa je odlično znati neke jednostavne verzije koje ćete obožavati. Jedna od njih može biti pizza na francuskom hljebu koja donosi savršenu ravnotežu hrskavog hljeba i topljenog sira s omiljenim dodacima u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 1 mali francuski hljeb (oko 30 cm), presječen po dužini na pola
- pola šoljice umaka za pizzu
- 1 šoljica naribane mozzarelle ili sira po vašem izboru
- vaši omiljeni dodaci za pizzu
- maslinovo ulje za podmazivanje
Priprema:
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Zagrijte rernu na 220 °C. Lagano premažite francuski hljeb maslinovim uljem za dodatnu hrskavost. Ravnomjerno rasporedite umak za obje polovice bageta. Obilno rasporedite sir i izabrane dodatke.
Pecite 8-10 minuta dok sir ne postane zlatan. Ostavite da odstoji minutu prije nego što presijećete. Sijecite na komade i poslužite toplo, piše Story.hr.
Uživajte!