Savršen spoj okusa koji osvaja na prvi zalogaj: Recept za tiramisu od palačinki
Niko mu ne može odoljeti/Ilustracija
Ako volite desert koji spaja bogate i kremaste ukuse, ovaj neobični tiramisu od palačinki pravo je otkriće. Vazdušasto tijesto i bogata kremasta filovanja s likerom od višnje čine savršen spoj koji će zadovoljiti sva čula.
Priprema je jednostavna, a rezultat je desert koji izgleda impresivno, ali se brzo i lako pravi.
Sastojci:
Za krem:
- 600 ml slatke pavlake
- 120 g šećera u prahu
- 250 g krem sira
- 2 kašike likera od višnje
- ulje za podmazivanje
Za tijesto:
- 340 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 900 ml mlijeka
- 2 kašičice vanilinog ekstrakta
- 120 g šećera u prahu
- 60 g putera, isjeckanog
- 8 velikih jaja
- 20 g instant kafe
- 1 kašika crnog kakao praha, plus dodatno za posipanje
Priprema:
U velikoj posudi prosijte brašno sa praškom za pecivo, dodajte kašičicu soli i dobro umutite. U srednjoj šerpi pomiješajte mlijeko, vanilin ekstrakt, šećer i puter, i zagrijavajte na laganoj vatri uz stalno miješanje. Skinite sa vatre da se malo ohladi. Dodajte jaja, kafu u prahu i kakao, pa mutite dok se smjesa ne sjedini. Ostavite tijesto da odstoji 2 sata.
Na tavi sa zagrijanim uljem ispržite 24 palačinke i ostavite da se skroz prohlade.
Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, zatim dodajte krem sir i mutite dok se smjesa ne sjedini. Dodajte liker od višnje. Svaku palačinku premažite sa 60 g kreme i poklopite drugom palačinkom. Ostavite sat vremena da se ohladi.
Na kraju pospite tiramisu kakaom prije serviranja.
Uživajte!