Savršen spoj okusa koji osvaja na prvi zalogaj: Recept za tiramisu od palačinki

Niko mu ne može odoljeti/Ilustracija

Niko mu ne može odoljeti/Ilustracija

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako volite desert koji spaja bogate i kremaste ukuse, ovaj neobični tiramisu od palačinki pravo je otkriće. Vazdušasto tijesto i bogata kremasta filovanja s likerom od višnje čine savršen spoj koji će zadovoljiti sva čula.

Priprema je jednostavna, a rezultat je desert koji izgleda impresivno, ali se brzo i lako pravi.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Za krem:

  • 600 ml slatke pavlake
  • 120 g šećera u prahu
  • 250 g krem sira
  • 2 kašike likera od višnje
  • ulje za podmazivanje

Za tijesto:

  • 340 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 900 ml mlijeka
  • 2 kašičice vanilinog ekstrakta
  • 120 g šećera u prahu
  • 60 g putera, isjeckanog
  • 8 velikih jaja
  • 20 g instant kafe
  • 1 kašika crnog kakao praha, plus dodatno za posipanje

Priprema:

U velikoj posudi prosijte brašno sa praškom za pecivo, dodajte kašičicu soli i dobro umutite. U srednjoj šerpi pomiješajte mlijeko, vanilin ekstrakt, šećer i puter, i zagrijavajte na laganoj vatri uz stalno miješanje. Skinite sa vatre da se malo ohladi. Dodajte jaja, kafu u prahu i kakao, pa mutite dok se smjesa ne sjedini. Ostavite tijesto da odstoji 2 sata.

Na tavi sa zagrijanim uljem ispržite 24 palačinke i ostavite da se skroz prohlade.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, zatim dodajte krem sir i mutite dok se smjesa ne sjedini. Dodajte liker od višnje. Svaku palačinku premažite sa 60 g kreme i poklopite drugom palačinkom. Ostavite sat vremena da se ohladi.

Na kraju pospite tiramisu kakaom prije serviranja.

Uživajte!