Savršen spoj nostalgije i novog ukusa: Griz u novom izdanju oduševit će sve generacije

Savršen griz/Brigitta Baranyi

Ukus djetinjstva na nov način/Unsplash

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Griz je brašno sa visokim sadržajem glutena napravljeno od tvrde durum pšenice.

Prilično je grube teksture, žute boje i bogat je proteinima glutena.

Visok sadržaj glutena znači da je brašno posebno pogodno za pravljenje tjestenine, ali ovo brašno je također čest sastojak peciva poput kruha ili se može napraviti kao kus-kus.

Griz je dostupan u cijelom svijetu, ali je najpopularniji u Italiji, a u Bosni i Hercegovini, svi ga pamtimo kao ukusni doručak iz djetinjstva, piše Radiosarajevo.

Priprema je izuzetno laka, a sve što trebate je nekoliko minuta vremena i dosta vremena da uživate u bogatom doručku u novom ruhu.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci

100 grama griza

250 mililtara mlijeka

bademi

med

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

kakao (crni)

komadići bijele čokolade

Priprema

1. Bademe sitno isjeckati i ostaviti po strani.

2. Ugrijati mlijeko do ključanja i sipati griz uz miješanje.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

3. Kada je griz tvrd, dodati bademe, kakao i komadiće bijele čokolade.

4. Nakon što se prohladio, dodati manju kašiku meda.

Uživajte!