Savršen ljetni zalogaj: Jednostavan rolat s malinama bez pečenja

Savršen spoj čokolade, kokosa i svježih malina/Pexels
Ako tražite jednostavan, a efektan desert koji će oduševiti i izgledom i okusom, ovaj rolat je pravi izbor za vas.
Savršen spoj čokolade, kokosa i svježih malina pruža bogatstvo okusa u svakom zalogaju.
Najbolje od svega je što ne zahtijeva pečenje. Posebno je idealan za tople dane kada želite pripremiti nešto slatko bez paljenja pećnice. Brzo se pravi, a rezultat je prava slatka čarolija.
Sastojci:
Tamni sloj:
- 250 g mljevenog keksa
- 100 g šećera u prahu
- 10 g kakaa u prahu
- 10 ml ruma
- 50 g čokolade za kuhanje
- 100 ml mlijeka
Bijeli sloj - kokos krema:
- 150 g maslaca (otopljenog)
- 45 ml mlijeka
- 75 g šećera u prahu
- 100 g kokosa
Dodatno:
- 150 g svježih malina
Priprema:
Otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Mlijeko blago zagrijte, ne smije biti previše toplo. U većoj posudi pomiješajte mljevene kekse, šećer u prahu, kakao, otopljenu čokoladu i rum. Dodajte toplo mlijeko i dobro izmiješajte dok ne dobijete kompaktnu, glatku smjesu.
Dobivenu smjesu stavite u veću plastičnu vrećicu za zamrzavanje. Razvaljajte je ravnomjerno po cijeloj površini vrećice. Potom vrećicu zarežite sa strane kako biste je otvorili poput knjige i lakše nanijeli bijeli sloj.
U drugoj posudi mikserom umutite omekšali maslac, mlijeko i šećer u prahu dok ne dobijete glatku kremu. Zatim dodajte kokos i sve još jednom dobro izmiksajte dok se sastojci potpuno ne povežu.
Bijelu kremu ravnomjerno rasporedite preko tamnog sloja. Zatim po površini rasporedite svježe maline i lagano ih utisnite u kremu, piše Hayat.
Pomoću vrećice pažljivo zarolajte smjesu u roladu. Dobro je pritisnite kako bi bila čvrsta. Rolat stavite u frižider i ostavite da se hladi barem nekoliko sati.
Nakon hlađenja, rolat izrežite na kriške oštrim, ravnim nožem. Poslužite i uživajte u svježem, laganom i bogatom desertu.
Rolat se može dodatno ukrasiti naribanom čokoladom, kokosom ili listićima mente za još bolji vizualni dojam. Možete je pripremiti i dan ranije - okus će biti još intenzivniji.