Sada im je sezona: Napravite desert sa bundevom - Veganski je
Priprema
U veću posudu stavimo kuhanu bundevu, koja ne treba da bude dobro kuhana, da može da se napravi pire. Pospite sa malo cimeta, šećera ili meda. U kokosovo mlijeko dodajte pola šolje šećera/meda da se rastvori i dodajte u pire od bundeve. Dodajte mljevene orahe i zobene pahuljice. Sve dobro promiješajte.
U odgovarajući pleh (prečnika 25 cm) stavimo papir za pečenje, sipamo smjesu i stavimo da se peče u zagrijanu rernu na 180 stepeni. Pecite 20 minuta. Kada je gotovo, ostavite da se potpuno ohladi i da se stvrdne za lakše rezanje. Pospite kokosovim brašnom i spremno je za serviranje.
Savjet: Tokom sezone bundeva, obavezno probajte napraviti pitu od bundeve. Od bundeve se mogu napraviti i druge slastice.