Sada im je sezona: Napravite desert sa bundevom - Veganski je

veganski bundeva/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

• 3 šolje kuhane bundeve

• šolja zobenih pahuljica

• 1/2 šolje mljevenih oraha

• šolja kokosovog mlijeka

• kokosovo brašno

• 1/2 šolje šećera (med)

• cimet

Priprema

U veću posudu stavimo kuhanu bundevu, koja ne treba da bude dobro kuhana, da može da se napravi pire. Pospite sa malo cimeta, šećera ili meda. U kokosovo mlijeko dodajte pola šolje šećera/meda da se rastvori i dodajte u pire od bundeve. Dodajte mljevene orahe i zobene pahuljice. Sve dobro promiješajte.

U odgovarajući pleh (prečnika 25 cm) stavimo papir za pečenje, sipamo smjesu i stavimo da se peče u zagrijanu rernu na 180 stepeni. Pecite 20 minuta. Kada je gotovo, ostavite da se potpuno ohladi i da se stvrdne za lakše rezanje. Pospite kokosovim brašnom i spremno je za serviranje.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Savjet: Tokom sezone bundeva, obavezno probajte napraviti pitu od bundeve. Od bundeve se mogu napraviti i druge slastice.