Recepti / Slasni krekeri od sira
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema
Hladni maslac narežite na kockice i dodajte ga u brašno. Rukama mrvite maslac s brašnom dok ne dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama. Dodajte naribanu gaudu, ribanac, vrhnje, žumanjak i začine.
Brzo zamijesite, formirajte kuglu/disk i zamotajte u prozirnu foliju. Ostavite u hladnjaku bar pola sata. Tijesto prebacite na radnu površinu i razvaljajte tanko tipa pola cm i režite u željene oblike.
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stepeni 8-10 minuta. Krekeri će biti fini i meki u sredini, a ako želite hrskavije, pecite koju minutu duže.
Poslužite, po želji, uz sirni namaz, hummus, paštetu, narezano suho meso ili svježe povrće.