Recept za pizzu za koju ne morate mijesiti tijesto: Sočna, mekana i nevjerovatno ukusna

Spas u zadnji tren/FreePik
Ova pizza je spas u zadnji tren kad nemate vremena da mijesite tijesto, samo izmiješate sastojke, izlijete ih u pleh i ispečete.
Sastojci:
Za tijesto:
250 ml kefira
160 g brašna
1 jaje
pola kašičice soli
pola kašičice šećera
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika biljnog ulja
Za fil:
160 g sira
150 g šunke
3 - 4 šampinjona
po ukusu crnog luka
Priprema:
Umutite jaje sa kefirom, uljem, solju i šećerom. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i promiješajte da dobijete glatku tečnu masu, gušću od smjese za palačinke, piše Stil.
Isjeckajte šunku, sir, gljive i crni luk.
Podmažite pleh (ili obložite papirom za pečenje) i sipajte tijesto. Ravnomjerno rasporedite fil preko tečnog tijesta. Pecite u unaprijed zagrijanoj rerni na 180°C oko 25–30 minuta, dok ne porumeni.
Prijatno!