Recept za originalnu grčku salatu s feta sirom – savršen prilog ili lagani obrok

grčka salata/Anthony Leong

Grčka salata/Pexels

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Grčka salata se pravi od paradajza, krastavaca, žalfije, feta sira i maslina, a sve je to lijepo kombinovano sa grčkim origanom i maslinovim uljem.

Sastojci

Tjestenina: 200 grama

Celer: 100 grama

Crne masline: 80 grama

Feta sir: 100 grama

Parmezan: 100 grama

Paradajz: 1 komad

Majoneza: 1/2 šolje

Italijanski dressing za salatu: 1/2 šolje

Origano: 2 kašičice

Biber: 1/2 kašičice

Način pripreme:

Skuhati tjesteninu slijedeći uputstva na ambalaži, pa je ocijediti.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

U većoj zdjeli sjediniti tjesteninu, celer, masline, feta sir, parmezan i paradajz.

U manjoj posudi napraviti umak: pomiješati majonezu, dressing, origano i biber.

Pažljivo umiješajte pripremljeni umak u zdjelu s tjesteninom i ostalim sastojcima, dobro promiješajte kako bi se okusi povezali, a zatim poslužite salatu svježu i ohlađenu.