Recept za najbržu pitu s tikvicama koja je gotova u tri koraka: Savšena je topla i hladna

-
Tikvice su kraljice ljeta i volimo ih u svim oblicima, a najsretniji smo kad pronađemo neki novi recept koji još nismo isprobali. Tikvice su tako dobre na roštilju, u salatama i musakama, u rižotu i palačinkama, a mi vam donosimo recept za sočnu pitu s tikvicama koja je gotova začas.
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 200 stepeni. Gotove jufke zarolajte u roladu pa ih izrežite na trakice, a tikvice naribajte, posolite i ostavite sa strane dok pripremate ostale sastojke.
U duboku posudu pomiješajte sve ostale sastojke kako biste dobili kompaktnu smjesu. Dodajte naribane i ocijeđene tikvice te trakice jufki. Sve dobro promiješajte pa izlijte u namašćeni pleh.
Pecite oko pola sata, odnosno dok pita ne postane čvrsta i rumena.
Odlična je topla ili hladna, a savršeno se slaže uz jogurt, piše Zadovoljna.hr.