Recept za lagani ljetni kolač s breskvama, gotov za samo 15 minuta

jetni kolač/
jetni kolač
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Podloga od petit keksa, žele od breskvi i šlag su super ljetna kombinacija, a što je najbitnije - sve je gotovo za 15 minuta.

 

 

Unastavku možete pronaći jednostavno recept za tako fini i osvježavajući ljetni kolač, a vjerujte sigurno ćete ga napraviti još koji puta do kraja ljeta.

 

 

Kolač s breskvama – sastojci:
podloga i međusloj:
15-20 petit keksa

 

 

Malo toplog mlijeka

1,5 puding od vanilije

6 kašika šećera

Vanilin šećer

dekoracija:

300 ml vrhnja za šlag

Ribana čokolada

Kolač s breskvama – priprema:

Kekse kratko umočiti u toplo mlijeko za svake strane pa slagati na dno manjeg protvanaŽele pripremiti tako da 500 ml vode stavimo kuhati sa šećerom i vanilin šećerom, a do tada narezati sitno breskve, pa ih potom ubaciti kada voda proključa i kuhati 10-ak minuta. Štapnim mikserom ih usitnite po želji.Sa strane u zdjelici pripremiti u 100 ml vode puding, promješati pa brzo mješajući pjenjačom uliti u vodu i breskve koje se kuhaju i kuhati na laganoj vatri pet minuta.Žele malo ohladiti pa preliti preko keksa, potom opet kekse umočiti u mlijeko i slagati preko želea. Staviti u hladnjak na pola sata, a do tada miksati vrhnje za šlag. Šlag premazati preko keksa i ukrasiti po želji.

Recept za lagani kolač s breskvama je podijelila gastro blogerica Petra Sabljić