Recept za "crvenkapicu" koju morate isprobati ako volite kremaste kolače

Recept za crvenkapicu/
Recept za crvenkapicu
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Spoj višanja i sira nije tako uobičajen, ali u kolaču imena 'crvenkapica' fantastično funkcionira.

Taj jednostavni kolač mnogima je najdraži, a portal zadovoljna.hr objavljuje recept kojim možete razveseliti ljubitelje kremastih kolača.

 

 

Kolač crvenkapica - sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Za biskvit:

5 jaja

170 g šećera

1 kiselo vrhnje (200 g)

100 g margarina ili maslaca

1 prašak za pecivo

10 kašika brašna

1 staklenka višanja

Za kremu:

750 g svježeg sira

5 kašika šećera

2 vanilin šećera

1 želatina (10 g)

4 kašike hladne vode za želatinu

1 l vrhnja za šlag

Za preljev:

400 ml soka od višanja

4 kaašike šećera

2 vrećice crvenog preljeva za torte

Kolač crvenkapica - priprema:

Prvo procijedite višnje, ostavite ih tako da se cijede. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg. U drugu posudu stavite žumanjke i šećer te pjenasto izradite. Nastavite dodavati kiselo vrhnje i margarin koji ste prethodno istopili i prohladili, kratko miksajte.

 

 

Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i dodajte u ostale sastojke, izradite smjesu. Dodajte pripremljene bjelanjke i sjedinite pjenjačom.

 

 

Smjesu rasporedite po masnom papiru u obruču promjera 31 x 29 cm. Možete to učiniti i u tepsiji koju ste prethodno pouljili i pobrašnili.

 

 

Biskvit stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 10 minuta. Zatim ga izvadite i rasporedite višnje, lagano ih pritisnite rukama. Biskvit zajedno s višnjama stavite peći još 20 minuta. Ostavite biskvit da se ohladi.

 

 

Dalje možete odlijepiti papir od biskvita ako ste ga pekli u obruču i prebaciti na tacnu zajedno s obručem. Ako ste biskvit pekli u tepsiji, tako ga ostavite i dalje kolač slažite u njoj.

 

 

Za kremu sa sirom prvo želatinu pomiješajte s vodom u lončiću i ostavite da stoji oko 10 minuta. Sir izradite sa šećerom i vanilin šećerom. Stegnutu želatinu stavite da se otapa iznad lagane vatre, neka bude u zraku da ne bude vruća. Otopljenu želatinu lagano sipajte u smjesu sa sirom dok miksate.

 

 

Posebno izradite vrhnje za šlag u većoj zdjeli. Dodajte pripremljeni sir i lagano sjedinite pjenjačom. Smjesu rasporedite po biskvitu. Za crveni preljev u preostali sok od višanja dodajte vodu da dobijete 400 ml.

 

 

Crveni preljev u prahu dodajte u lonac. Prelijte s malo soka, miješajte pjenjačom, a zatim ulijte i preostali sok. Dodajte šećer i sve stavite kuhati. Neka preljev kuha dok se sastojci ne istope, a onda sklonite s vatre.

 

 

Miješajte još malo i dok je preljev tekući, prelijte ga preko kreme. Kolač stavite na hlađenje.