Recept za "crvenkapicu" koju morate isprobati ako volite kremaste kolače

Spoj višanja i sira nije tako uobičajen, ali u kolaču imena 'crvenkapica' fantastično funkcionira.
Taj jednostavni kolač mnogima je najdraži, a portal zadovoljna.hr objavljuje recept kojim možete razveseliti ljubitelje kremastih kolača.
Kolač crvenkapica - sastojci:
Za biskvit:
5 jaja
170 g šećera
1 kiselo vrhnje (200 g)
100 g margarina ili maslaca
1 prašak za pecivo
10 kašika brašna
1 staklenka višanja
Za kremu:
750 g svježeg sira
5 kašika šećera
2 vanilin šećera
1 želatina (10 g)
4 kašike hladne vode za želatinu
1 l vrhnja za šlag
Za preljev:
400 ml soka od višanja
4 kaašike šećera
2 vrećice crvenog preljeva za torte
Kolač crvenkapica - priprema:
Prvo procijedite višnje, ostavite ih tako da se cijede. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg. U drugu posudu stavite žumanjke i šećer te pjenasto izradite. Nastavite dodavati kiselo vrhnje i margarin koji ste prethodno istopili i prohladili, kratko miksajte.
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i dodajte u ostale sastojke, izradite smjesu. Dodajte pripremljene bjelanjke i sjedinite pjenjačom.
Smjesu rasporedite po masnom papiru u obruču promjera 31 x 29 cm. Možete to učiniti i u tepsiji koju ste prethodno pouljili i pobrašnili.
Biskvit stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 10 minuta. Zatim ga izvadite i rasporedite višnje, lagano ih pritisnite rukama. Biskvit zajedno s višnjama stavite peći još 20 minuta. Ostavite biskvit da se ohladi.
Dalje možete odlijepiti papir od biskvita ako ste ga pekli u obruču i prebaciti na tacnu zajedno s obručem. Ako ste biskvit pekli u tepsiji, tako ga ostavite i dalje kolač slažite u njoj.
Za kremu sa sirom prvo želatinu pomiješajte s vodom u lončiću i ostavite da stoji oko 10 minuta. Sir izradite sa šećerom i vanilin šećerom. Stegnutu želatinu stavite da se otapa iznad lagane vatre, neka bude u zraku da ne bude vruća. Otopljenu želatinu lagano sipajte u smjesu sa sirom dok miksate.
Posebno izradite vrhnje za šlag u većoj zdjeli. Dodajte pripremljeni sir i lagano sjedinite pjenjačom. Smjesu rasporedite po biskvitu. Za crveni preljev u preostali sok od višanja dodajte vodu da dobijete 400 ml.
Crveni preljev u prahu dodajte u lonac. Prelijte s malo soka, miješajte pjenjačom, a zatim ulijte i preostali sok. Dodajte šećer i sve stavite kuhati. Neka preljev kuha dok se sastojci ne istope, a onda sklonite s vatre.
Miješajte još malo i dok je preljev tekući, prelijte ga preko kreme. Kolač stavite na hlađenje.