Recept: Taljatele sa cherry paradajzom i mozzarelom

taljatele paradajz/
Ukusne taljatele
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebni sastojci

• 250 g svježih taljatela

• 2 čehna bijelog luka

• 3 supene kašike maslinovog ulja

• 10 cherry paradajza

• 1/2 kašičice šećera

• 3 prstohvata mljevenog bibera

• 3 struka svježeg bosiljka

• 100 g baby mozzarele

Priprema:

Čehna bijelog luka se sitno isjeckaju i kratko dinstaju na malo maslinovog ulja. U njih se dodaju polovine cherry paradajza. Kuhaju se dok ne omekšaju, ali da se ne pretvore u kašu. Začine se solju i s malo crnog bibera. U posoljenoj vodi se skuhaju svježe taljatele. Ocijede se i raspoređuju u tanjire. Ukusne taljatele se zalivaju pripremljenim sosom od cherry paradajza, stavlja se po nekoliko loptica baby mozzarele i posipaju se sitno isjeckanim svježim bosiljkom.

Savjet: Držite cherry paradajz u frižideru, izvadite ga barem sat prije korištenja kako biste vratili makar djelić izvornog okusa. Paradajz će dati lijep okus svakom jelu koje budete spravljali.