Recept: Pirinčana pileća supa

pirinčana pileća supa/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebni sastojci:

• 1 manje pile

• 400 g mrkve

• 2 korijena peršuna

• 2 korijena paškanata

• 1 šoljica pirinča

• 1 kašika soli

• 1 kašičica bibera

Priprema:

U 3 l vode stavite pile da se kuha zajedno sa mrkvom, peršunom i paškanatom. Posolite. Trebalo bi oko 30 minuta da se pile kuha. Kada bude gotovo, odvadite pola litra supe. Supa će da bude masna. Odvadite i mrkvu koju ćete isjeći na kolutove. U šerpu stavite 2 dl od onih 5 dl i dodajte pirinač. Kada provri i kada pirinač upije supu, sipajte 1 dl supe. Kada upije, ponovo. Tako još 1 dl. Dodajte preostalu supu, kolutove mrkve i biber. Sve promiješajte pa nalijte 8 dl vode. Kada provri, kuhajte još 5 minuta. Ustvari, dok se​ pirinač ne raskuha. Ako vam nije dovoljno slano, dodajte soli. Savjet: Ovo je odlična pileća supa sa pirinčem. Ako volite jaču i masniju, umjesto vode sipajte još supe.