Recept: Krem juha od šparoga

krema juha šparoge/
Krem juha od šparoga
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebni sastojci:

• 12 zelenih šparoga

• 1 veliki luk, nasjeckan

• 40 g maslaca

• 1 l pilećeg temeljca

• 150 ml kiselog vrhnja

ili vrhnja za kuhanje

• limunov sok

Priprema:

Šparoge operite, očistite, uklonite donji drvenasti dio i narežite na trećine. Luk nasjeckajte na sitno. U veći lonac dodajte maslac i pržite luk dok ne omekša. Dodajte šparoge i so. Pržite pet minuta uz miješanje, pa sve zalijte s 1 l pilećeg temeljca. Neka se sve kuha pokriveno 15 do 20 minuta.

Juhu usitnite štapnim mikserom ili u blenderu do željene gustoće. Vratite je na vatru i dodajte kiselo vrhnje ili vrhnje za kuhanje. Neka prokuha. Dodajte još malo maslaca. Juhu pokapajte limunovim sokom i poslužite.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Savjet: Zdrave i nutritivno bogate šparoge možete pripremiti i u kremastoj juhi. Mesnate stabljike šparoga rezultirat će ukusnim i zdravim obrokom.