Recept: Krem juha od šparoga

Krem juha od šparoga
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema:
Šparoge operite, očistite, uklonite donji drvenasti dio i narežite na trećine. Luk nasjeckajte na sitno. U veći lonac dodajte maslac i pržite luk dok ne omekša. Dodajte šparoge i so. Pržite pet minuta uz miješanje, pa sve zalijte s 1 l pilećeg temeljca. Neka se sve kuha pokriveno 15 do 20 minuta.
Juhu usitnite štapnim mikserom ili u blenderu do željene gustoće. Vratite je na vatru i dodajte kiselo vrhnje ili vrhnje za kuhanje. Neka prokuha. Dodajte još malo maslaca. Juhu pokapajte limunovim sokom i poslužite.
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Savjet: Zdrave i nutritivno bogate šparoge možete pripremiti i u kremastoj juhi. Mesnate stabljike šparoga rezultirat će ukusnim i zdravim obrokom.