Rapsodija ukusa: Pikantne špagete

pikantne spagete/
Pikantne špaagete
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebni sastojci:

• 360 grama špageta

• 120 grama sira (po izboru)

• 1 mali stručak peršuna

• 1 crvena papričica

• 1 čehna bijelog luka

• maslinovo ulje

• so, biber

Priprema:

​Ako ne znate šta biste mogli napraviti za ručak, predlažemo vam pikantne špagete koje su rapsodija ukusa. A osim toga, za pripremu vam treba samo pola sata.

Ovaj je recept alternativa klasičnom “aglio, olio e peperoncino” (bijeli luk, ulje i fafaroni). Zakuhati vodu, posoliti i skuhati špagete al dente.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Dok se tjestenina kuha, nasjecakti peršun, bijeli luk i papričicu.

Staviti u posudicu bijeli luk i papričicu, posoliti i preliti maslinovim uljem. Dobro promiješati da bi dobili emulziju. Sačuvati malo vode od kuhanja, a ostatak ocijediti. U zdjelu staviti tjesteninu, preliti emulzijom, podliti s malo vode od kuhanja i dobro promiješati.

Dodati naribani sir, podliti s još malo vode, promiješati i na kraju umiješati sjeckani peršun. Poslužiti odmah.