Rapsodija ukusa: Pikantne špagete

Priprema:
Ako ne znate šta biste mogli napraviti za ručak, predlažemo vam pikantne špagete koje su rapsodija ukusa. A osim toga, za pripremu vam treba samo pola sata.
Ovaj je recept alternativa klasičnom “aglio, olio e peperoncino” (bijeli luk, ulje i fafaroni). Zakuhati vodu, posoliti i skuhati špagete al dente.
Dok se tjestenina kuha, nasjecakti peršun, bijeli luk i papričicu.
Staviti u posudicu bijeli luk i papričicu, posoliti i preliti maslinovim uljem. Dobro promiješati da bi dobili emulziju. Sačuvati malo vode od kuhanja, a ostatak ocijediti. U zdjelu staviti tjesteninu, preliti emulzijom, podliti s malo vode od kuhanja i dobro promiješati.
Dodati naribani sir, podliti s još malo vode, promiješati i na kraju umiješati sjeckani peršun. Poslužiti odmah.