Puretina sa mlincima

puretina sa mlincima/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno: 

• 500 g puretine

• 250 g mlinaca

• 150 g kačkavalja

• 500 ml neutralne pavlake

• 180 ml kisele pavlake (čaša)

• kocka pilećeg bujona

• so, biber

• kašika senfa

Priprema

Puretinu isijecite na kockice. Dodajte kašiku senfa i pomiješajte sa puretinom. Stavite da se prži, so i biber dodajte po ukusu. Izvadite i stavite u vatrostalnu posudu. Preko mlinaca stavite prženu puretinu, sipajte neutralnu pavlaku, izručite kiselu pavlaku i sve dobro umiješajte. Kada ste lijepo sjedinili i poravnali, odozgo narendajte kačkavalj. Stavite da se peče pola sata do 40 minuta (u zavisnosti od rerne) u unaprijed zagrijanu rernu na 220 stepeni.

Savjet: Ako dosad niste, od sada ćete ovo jelo često pripremati. Puretina sa mlincima lako se sprema, ne treba vam ni mnogo vremena, a ukus je odličan, kao da je iz najboljih restorana. Puretina je uvijek zdrav obrok i neka bude često na trpezi.