Prženice iz rerne sa sirom: Ukusan početak dana - spremaju se brzo, a užitak je neodoljiv

Ultimativni doručak za užurbana jutra/Sonja Stefanović/Recepti
Prava stvar za užurbano jutro!
Svaki dan mnogima od nas ostaje stari hljeb s kojim najčešće ne znamo šta ćemo. Ukoliko ne završi u tosteru najčešće se iskoristi za prženice koje mnogi vole, ali im je mana što su previše masne.
Ovo popularno jelo može da se napravi na malo drugačiji način i bez viška masnoće zato što se ne prži u dubokom ulju već peče u rerni. Prženice iz rerne sa sirom su brz, jeftin i ukusan doručak koji će vaši ukućani obožavati. Najbolje od svega je što se mogu praviti razne kombinacije, pa se u smjesu sa sirom može dodavati sitno sjeckana šunka, pečenica ili već ko šta voli. Kad se ispeku mogu se posuti sa šakom rendanog kačkavalja, a i ne mora. Najbolje se slažu uz čašu jogurta.
Recept za prženice sa sirom iz rerne. Bićete iznenađeni koliko su jednostavne za pripremu, a ukus je fantastičan.
Sastojci:
- 8 kriški starog hljeba
– 300 g sira
– 2 jaja
– 200 ml mlijeka
Priprema:
Hljeb isjeći na kriške srednje debljine. U dubljem tanjiru umutiti 2 jaja, pa dodati sir koji se izgnječi kako bi se napravila kompaktna masa. Ukoliko koristite stariji sir, možete sipati malo mlijeka, tek toliko da dobijete ujednačenu smjesu kojom ćete filovati kriške. Hljeb umočiti u tanjir s mlijekom, ali vodite računa da se ne natopi previše, bukvalno ga samo ubacite i okrenite u tanjiru, a potom natopljena kriške poredati u pleh sa papirom za pečenje. Na svaku krišku kašikom sipati prethodno napravljenu smjesu od sira i jaja. Po želji u ovu smjesu možete dodati sjeckanu šunku ili šta već volite. Sve ubaciti u rernu i peći 15 do 20 minuta na 200 stepeni dok korica ne postane zlatnožuta. Kad su prženice gotove možete ih posuti šakom rendanog kačkavalja ukoliko volite i vratite u vrelu rernu tek toliko da se sir istopi. Poslužiti uz čašu jogurta ili kiselog mlijeka, piše Krstarica.
Uživajte!