Probajte preukusni oslić sa ljutim povrćem

Priprema:
Evo jednog preukusnog, a pri tome zdravog i brzog jela. Na umjereno zagrijanom ulju lagano propržite rižu, posolite i zalijte duplom količinom vrele vode u odnosu na rižu. Lagano miješajte 2-3 minute.
Filete oslića posolite, začinite sokom od limuna, uvaljajte u kukuruzno brašno i na laganoj vatri ispržite na maslinovom ulju sa obje strane. Kad je riba pržena, izvadite je iz tave i papirnim ubrusom upijte višak masnoće.
Na preostaloj masnoći propržite prasu, paprike i bijeli luk sitno sječen. U povrće dodajte paradajz oljušten i isječen na kockice. Sve ovo začinite.
Ribu servirajte na dno tanjira, prelijte pripremljenim povrćem i garniramo rižom. Sve ovo dekorišite limunom i peršunom. Uživajte!