Probajte preukusni oslić sa ljutim povrćem

oslic s povrcem/
Pikantno i ukusno
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebni sastojci:

• 600 grama fileta oslića

• 2 supene kašike kukuruz­nog brašna

• prasa, bijeli luk, čili papričica

• pola zelene i pola crvene paprike

• 200 grama paradajza

• 250 grama riže

• so, biber, limun, peršun

Priprema:

Evo jednog preukusnog, a pri tome zdravog i brzog jela. Na umjereno zagrijanom ulju lagano propržite rižu, posolite i zalijte duplom količinom vrele vode u odnosu na rižu. Lagano miješajte 2-3 minute.

Filete oslića posolite, začinite sokom od limuna, uvaljajte u kukuru­zno brašno i na laganoj vatri ispržite na maslinovom ulju sa obje strane. Kad je riba pržena, izvadite je iz tave i papirnim ubrusom upijte višak masnoće.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Na preostaloj masnoći propržite prasu, paprike i bijeli luk sitno sječen. U povrće dodajte paradajz oljušten i isječen na ko­ckice. Sve ovo začinite.

Ribu servirajte na dno tanjira, prelijte pripremljenim povrćem i garniramo rižom. Sve ovo dekorišite limunom i peršunom. Uživajte!