Pravi se brzo, a nestaje još brže: Recept za rabin tortu koja osvaja na prvi zalogaj

Pravit ćete je iznova/Ilustracija

Pravit ćete je iznova/Ilustracija

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako tražite svečani desert koji izgleda raskošno, a pravi se od klasičnih sastojaka koje već imate kod kuće, Rabin torta je pravi izbor za vas!

Bogat ukus čokolade, putera i šlaga, u kombinaciji s mekanim korama i laganim filom, čini ovu tortu savršenom za sve prilike – od porodičnih okupljanja do posebnih proslava. Iako izgleda kao iz poslastičarnice, priprema je jednostavna i ne zahtijeva posebne vještine.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 12 jaja
  • 400 g čokolade
  • 250 g šećera
  • 250 g mljevenog keksa
  • 350 g putera
  • 500 g šlaga

Priprema:

Rernu zagrijte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mljeveni keks, žumanca i otopljenu čokoladu.

U drugoj posudi umutite bjelanca u čvrst snijeg, zatim sjedinite obje smjese. Dobijenu smjesu podijelite na dva jednaka dijela. Jedan dio stavite u frižider, a od drugog ispecite 4 kore.

Kore pecite oko 15 minuta u prethodno zagrijanoj rerni.

U međuvremenu umutite šlag.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Tortu slažite sljedećim redoslijedom: kora, fil, šlag, dok ne potrošite sve sastojke, piše Trpeza.

Uživajte!