Pravi se brzo, a nestaje još brže: Recept za rabin tortu koja osvaja na prvi zalogaj

Pravit ćete je iznova/Ilustracija
Ako tražite svečani desert koji izgleda raskošno, a pravi se od klasičnih sastojaka koje već imate kod kuće, Rabin torta je pravi izbor za vas!
Bogat ukus čokolade, putera i šlaga, u kombinaciji s mekanim korama i laganim filom, čini ovu tortu savršenom za sve prilike – od porodičnih okupljanja do posebnih proslava. Iako izgleda kao iz poslastičarnice, priprema je jednostavna i ne zahtijeva posebne vještine.
Sastojci:
- 12 jaja
- 400 g čokolade
- 250 g šećera
- 250 g mljevenog keksa
- 350 g putera
- 500 g šlaga
Priprema:
Rernu zagrijte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mljeveni keks, žumanca i otopljenu čokoladu.
U drugoj posudi umutite bjelanca u čvrst snijeg, zatim sjedinite obje smjese. Dobijenu smjesu podijelite na dva jednaka dijela. Jedan dio stavite u frižider, a od drugog ispecite 4 kore.
Kore pecite oko 15 minuta u prethodno zagrijanoj rerni.
U međuvremenu umutite šlag.
Tortu slažite sljedećim redoslijedom: kora, fil, šlag, dok ne potrošite sve sastojke, piše Trpeza.
Uživajte!