Poslušajte savjet profesionalnih kuhara: Hljeb će vam ovako ostati dugo svjež i mekan

Samo ćete ga ovako sačuvati/Free Pik
ilustracija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

.

 

 

 

 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Kad pečete hljeb kod kuće, vjerovatno ste primijetili da on obično brže stari i postaje mrvljiv u poređenju s oniKada kupujemo hljeb u pekari, obično pitamo prodavača je li svjež, jer niko ne voli hljeb i peciva „od jučer“, pa čak ni ona stara nekoliko sati.

 

 

U trgovinama se svježina hljeba provjerava „dodirom“ ili pritiskanjem, pa ćete često vidjeti takozvane profesionalne pipkače – najčešće starije ljude – koji na taj način prije kupovine provjeravaju desetke štruca.

 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

Ako se nakon pritiska brzo vrati u prvobitni oblik – svjež je. Ako ostane „spljošten“, bolje je taj hljeb preskočiti.m iz pekare.

 

 

 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

Kad pečete hljeb kod kuće, vjerovatno ste primijetili da on obično brže stari i postaje mrvljiv u poređenju s onim iz pekare.

U čemu je tajna?

Trik je u jednom neočekivanom sastojku, a to znaju samo profesionalci! Trajnost pekarskih proizvoda – hljeba, mafina i kolača – možete produžiti dodavanjem jedne kašike meda u tijesto.

Zahvaljujući ovom tajnom sastojku, mafini, somuni i hljeb ostaju dugo svježi i ne mrve se – objašnjavaju profesionalni kuhari.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

 

 

 

 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja