Popečci od amaranta i crvene leće: Hrskavi, superzdravi i brzo se pripremaju

Ne samo da su hrskavi, nego su i superzdravi te se lako i brzo pripremaju.
Priprema:
U lonac dodajte leću i amarant, ulijte vode tako da ih prekrije pa zakuhajte. Ostavite da se lagano kuha 15 minuta. Potom procijedite.
Ocijeđeni amarant i leću prebacite u zdjelu te umiješajte i preostale sastojke, osim ulja. Ako je smjesa prevlažna, dodajte još krušnih mrvica. Smjesa bi trebala biti takva da se od nje lako mogu oblikovati popečci.
Zagrijte malo ulja u neprijanjajućoj tavi pa pomoću kašike stavljajte hrpice i pritisnite ih tako da dobijete popečke. Pržite ih po dvije minute sa svake strane.
Gotove popečke rasporedite na tanjir te ih prekrijte platnenim ubrusom kako bi se upio višak ulja, piše Alternativa za vas.