Pljeskavice od oslića

pljeskavice od oslića/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno: 

• 500 g oslića

• 2 krompira

• 2 mrkve

• 1 jaje

• 1 kašika senfa

• 2 kašike prezle

• bijeli luk u granulama po potrebi

• suhi biljni začin

• peršun

Priprema

Oslić cijeli ubaciti i skuhati u šerpi (oko 20 minuta, zavisi od veličine ribe). Krompir očistiti i isjeći na četvrtine, a mrkvu na polovine, pa posebno skuhati. Kada je skuhana, ribu očistiti od kožice i kostiju, pa ubaciti u blender. Dodati ocijeđeni krompir i mrkvu, prezlu, jaje, senf, kašiku maslinovog ulja, suhi biljni začin, peršun i bijeli luk u granulama, pa sve zajedno izblendati. Od smjese navlaženim rukama oblikovati pljeskavice i redati u pleh na pek-papir. Peći 20 minuta.

Tople možete premazati maslinovim uljem i poslužiti uz špinat ili blitvu.