Pizza-pita: Jednostavan, brz i neodoljivo ukusan obrok za cijelu porodicu

Nestaje s tanjira u tren oka/Instagram@kuhinjica

Nestaje s tanjira u tren oka/Instagram/@kuhinjica

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako tražiš jednostavan, brz i ukusan obrok koji će oduševiti baš svakog člana porodice – pizza pitta je pravi izbor. Ovo jelo kombinuje sve što volimo kod pizze, ali u praktičnijem i domaćem izdanju. Idealan je za porodične večere, dječije rođendane ili brzi ručak kad nemaš puno vremena.

Osim što je ukusna, pizza pitta je i prilagodljiva – možeš dodati sastojke po želji i ukusu tvoje porodice. Donosimo ti osnovni recept koji možeš nadograđivati kako ti srce (i stomak) poželi!

U nastavku ti donosimo provjeren recept za dva bogata rolata koji će nestati s tanjira brže nego što misliš!

Sastojci (za 2 rolata):

500 g gotovih kora za pitu

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

400 g salame (narezane ili narendane)

300 g narendanog sira

Kečap (po ukusu)

Majoneza (po ukusu)

Origano

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Susam (za posipanje)

Za premaz:

4 jaja

1 čaša kisele pavlake

Priprema:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Pripremi premaz: Umuti jaja i umiješaj pavlaku. Ovaj premaz koristiš između slojeva i na kraju preko rolata.

Uzmi 3 kore (ili više, ovisno o debljini), premaži svaku redom mješavinom jaja i pavlake.

Na zadnju (gornju) koru premaži tanko kečap i majonezu, pospi sjeckanom salamom, sirom i origanom.

Uvij rolat i stavi ga u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Ponovi postupak za drugi rolat.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Kada su oba rolata spremna, premaži ih ostatkom premaza i pospi susamom.

Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30 minuta, ili dok ne porumene i postanu hrskavi.

Savjet više:

Umjesto salame, možeš koristiti piletinu, šunku ili čak povrće ako želiš lakšu varijantu.

Rolate možeš isjeći prije pečenja na kolutiće za efektniji izgled i praktično serviranje.