Pileći paprikaš sa noklicama

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema:
Sitno isjeckajte luk, posolite ga i dinstajte u većoj šerpi na malo ulja i vode da omekša. Dodajte isjeckano bijelo meso i na srednjoj vatri dinstajte još 15 minuta. Pospite brašnom, posolite i miješajte da ne zagori.
Nalijte mlijeko da sve ogrezne, pojačajte vatru i nastavite kuhanje. Kada paprikaš provri, smanjite vatru, naspite malo vode i kuhajte još pola sata. Po potrebi dosolite suhim biljnim začinom.
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Jaja razmutite viljuškom, pa dodajte toliko brašna da dobijete elastično tijesto srednje gustine. U paprikaš koji tiho vri kašičicom spuštajte tijesto. Kad noklice isplivaju na površinu, isključite ringlu, poklopite paprikaš i ostavite ga još neko vrijeme na šporetu.