Pileći paprikaš sa noklicama

pileći paprikaš noklice/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

• 300 g pilećeg filea

• 4 glavice crnog luka

• 2 kašike brašna

• 3 dl mlijeka

• 1 kašičica soli

• suhi biljni začin po ukusu

• malo ulja

Za noklice:

• 3 jaja

• 8 kašika brašna

Priprema:

Sitno isjeckajte luk, posolite ga i dinstajte u većoj šerpi na malo ulja i vode da omekša. Dodajte isjeckano bijelo meso i na srednjoj vatri dinstajte još 15 minuta. Pospite brašnom, posolite i miješajte da ne zagori.

Nalijte mlijeko da sve ogrezne, pojačajte vatru i nastavite kuhanje. Kada paprikaš provri, smanjite vatru, naspite malo vode i kuhajte još pola sata. Po potrebi dosolite suhim biljnim začinom.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Jaja razmutite viljuškom, pa dodajte toliko brašna da dobijete elastično tijesto srednje gustine. U paprikaš koji tiho vri kašičicom spuštajte tijesto. Kad noklice isplivaju na površinu, isključite ringlu, poklopite paprikaš i ostavite ga još neko vrijeme na šporetu.