Pileći fileti u kockicama

ppileći file u kockicaama/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

• 2 pileća fileta

• so, origano

• kari, biber

• peršun

• 2 jaja

• 100 ml pavlake za kuhanje

• 1 ili 2 krompira

• maslinovo ulje

Priprema

Pileći file isijecite na kockice i stavite na dno vatrostalne posude. U vangli umutite jaja, dodajte pavlaku i začine pa sve sjedinite. Sipajte preko piletine pa umiješajte da fil prođe svuda. Odozgo pospite maslinovim uljem. Krompir isijecite na kolutove pa poredajte preko. Pospite peršunom i pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Savjeti: Piletina je osnovna namirnica mnogih svjetskih kuhinja, njezino meso sjajno se sljubljuje s različitim sastojcima i začinima. S njome možete napraviti sve od dobrog curryja preko krilaca do aromatičnog pilećeg paprikaša. Možete je kuhati, pirjati, peći, pržiti… izbora je napretek. Piletina se poslužuje uz niz dobro poznatih priloga poput kuhane riže, krompira i tjestenine.