Ovo je ispravan način za pripremu smrznutog graška

grašk ilustracija/
ilustracija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Grašak je mahunarka izrazito slatkog okusa i odličan izvor proteina. Smrznuti grašak se brzo kuha pa ga je vrlo jednostavno pripremiti. Ali često tijekom pripreme izgubi svoju teksturu i jarku zelenu boju.

Razlog leži u nepravilnoj pripremi. Smrznuti grašak ne treba kuhati, nego ga treba staviti u proključalu vodu odmah nakon vađenja iz zamrzivača, prenosi N1.

Ovo “pravilo” vrijedi i za ostalo smrznuto povrće. Ovo su upute:

– Nemojte pustiti za povrće proključa.

– U grašak ili kukuruz dodajte malo šećera kako bi povrće bilo još slađe.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

– Nemojte dodavati sol prije posluživanja jer to može dehidrirati povrće.

Savjeti za najbolji grašak:

– Prvo u lonac istresite vrećicu smrznutog graška.

– Dodajte šest žlica maslaca, češnjak i malo šećera.

– Pirjajte na srednjoj vatri dok se maslac ne rastopi i grašak ne skuha.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

– Jelo posolite i popaprite te poslužite.