Ovako se kuha prava turska kafa, bogata pjenom i okusom: Ovo je prava metoda

Ovakav način kuhanja razlikuje se od onoga na šta smo mi navikli, a rezultat je piće znatno punijeg ukusa i jaOvo je način pripreme kafe koji se u Turskoj najviše cijeni:Odmjerite vodu za jednu šoljicu i sipajte je u džezvu.
Dodajte kašičicu kafe i samo jednom kratko promiješajte. Kuhajte na tihoj vatri bez dodatnog miješanja. Kada kafa provri, pažljivo pokupite pjenu i prebacite je u šolju.
Džezvu vratite na ringlu, sačekajte da ponovo proključa i zatim ostatak kafe sipajte preko pjene.če arome.
Ovo je način pripreme kafe koji se u Turskoj najviše cijeni:Odmjerite vodu za jednu šoljicu i sipajte je u džezvu.
Dodajte kašičicu kafe i samo jednom kratko promiješajte. Kuhajte na tihoj vatri bez dodatnog miješanja. Kada kafa provri, pažljivo pokupite pjenu i prebacite je u šolju.
Džezvu vratite na ringlu, sačekajte da ponovo proključa i zatim ostatak kafe sipajte preko pjene.