Ovako se kuha prava turska kafa, bogata pjenom i okusom: Ovo je prava metoda

Tijelo će vam biti zahvalno/Free Pik
turska kafa
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ovakav način kuhanja razlikuje se od onoga na šta smo mi navikli, a rezultat je piće znatno punijeg ukusa i jaOvo je način pripreme kafe koji se u Turskoj najviše cijeni:Odmjerite vodu za jednu šoljicu i sipajte je u džezvu.

 

 

Dodajte kašičicu kafe i samo jednom kratko promiješajte. Kuhajte na tihoj vatri bez dodatnog miješanja. Kada kafa provri, pažljivo pokupite pjenu i prebacite je u šolju.

 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

Džezvu vratite na ringlu, sačekajte da ponovo proključa i zatim ostatak kafe sipajte preko pjene.če arome.

 

 

 

Ovo je način pripreme kafe koji se u Turskoj najviše cijeni:Odmjerite vodu za jednu šoljicu i sipajte je u džezvu.

Dodajte kašičicu kafe i samo jednom kratko promiješajte. Kuhajte na tihoj vatri bez dodatnog miješanja. Kada kafa provri, pažljivo pokupite pjenu i prebacite je u šolju.

Džezvu vratite na ringlu, sačekajte da ponovo proključa i zatim ostatak kafe sipajte preko pjene.