Otkrivena tajna majstora: Evo kako da vam pita bude kao iz buregdžinice

U Srbiji izmišljena nova vrsta bureka/
Nepogrješiv trik/ Ilustracija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Kada odete u buregdžinice ili neki restoran i pojedete burek ili neku drugu pitu, to je uvijek veoma sočno i baš ukusno.

Odgovor ukusnog bureka se ustvari krije u prelivu koji se koristi u buregdžinicama. A mi vam donosimo šta vam je potrebno za pripremu preliva za pite.

Potrebno je:

– 2 šolje mlijeka

– 1 šolja ulja

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

– 7 kašika brašna

– suhi kvasac

– sir ili šećer, sve u zavisnosti od vrste pite koju želite da pravite

Priprema:

Sve nabrojane sastojke trebate dobro da izmiješate i to tako da ne bude nijedna grudvica u toj smjesi i ostavite sa strane.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Kasnije kada pravite vašu pitu, svaku koru posebno, odnosno jufku trebate da premažete sa ovom smjesom koju ste prethodno napravili, a onda je filujte se potrebnim filom (sir, meso, zelje…).

Kada ste završili savijanje vaše pite i potom je složili u tepsiju, onda sačuvajte ostatak ovog preliva koji ste koristili kako biste pitu zalili nakon pečenja.

Veoma je bitno i da se pita ostavi prije pečenja da odstoji malo. A nakon pečenja je zalijte sa ostatkom vašeg preliva.