Omiljeni ukus iz djetinjstva: Recept za savršene slance kao iz pekare

Ukus djetinjstva na vašem stolu za doručak/Mila's Homemade
Omiljeni ukus iz djetinjstva… uvijek smo se kao djeca otimali oko čupkanja tračica soli.
Međutim, toliko se jednostavno prave, da možete svakog dana spremati novu turu, a da nikada ne dosade.. za svega nekoliko minuta spremanja tijesta i 15ak minuta dok se ispeku.
Probajte, uživat ćete u nevjerovatnom ukusu.
Sastojci:
Tijesto:
- 1 svjež kvasac (40g)
- 2 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 300 ml mlijeka
- 2 pune kašike grčkog jogurta
- 650 g mekog brašna
- 1 puna kašičica soli
- 6 kašika ulja
Slani preljev:
- 1 kašika soli
- 2 kašike brašna
- 1/3 kašičice praška za pecivo
- Na vrh kašičice sode bikarbone
- Voda po potrebi
Priprema:
Izdrobiti kvasac, dodati dvije kašike šećera i dvije kašike brašna. Prelijte sa 300 ml blago toplog mlijeka i ostavite da odstoji nekoliko minuta, da se aktivira kvasac. Prebacite u zdjelu sa ostalim sastojcima i umijesite tijesto. Ostavite 20-30 minuta da se duplira. Uključite rernu na 190 stepeni i za to vrijeme napravite štapiće ili perece. Ubaciti ih da se peku dok ne dobiju blago zlatnu boju. Dok se peku pripremiti preljev – pomiješati brašno, sol i prašak za pecivo i sodu bikarbonu s po malo vode dok ne dobijete smjesu malo gušću od one za palačinke. Izvadite štapiće, pospite preljev pa vratite u rernu da se peku još 2-3 minuta. Kada su gotovi, premažite svaki sa malo ulja. U ulje za premaz možete dodati malo bijelog luka u prahu pa time premazati, budu još ukusniji, piše Mila's Homemade.
Prijatno.