Okrepljujuća krem-čorba od krompira i mrkve

krem corba od krompira i mrkve/
Okrepljujuća čorba/Ilustracija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebni sastojci:

• glavica crnog luka

• 6 srednjih mrkvi

• 2 srednja krompira

• kašika suhog biljnog začina

• kašičica kurkume

• pola kašičice bijelog luka u

granulama

• pola kašičice čilija u prahu

Priprema:

Krem-čorba od krompira i mrkve oduševiće sve koji je probaju. Da biste je napravili, potrebno je uradili sljedeće: isijecite luk na kockice pa ga prodinstajte na malo ulja. Kad postane staklast, dodajte očišćenu mrkvu sječenu na kolutove.

Zatim kuhajte 10 minuta pa umiješajte krompir sjeckan na kockice.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Umiješajte suhi biljni začin i mirođiju pa sipajte vodu da ogrezne. Zatim kuhajte još 20-ak minuta dok krompir ne bude kuhan.

Začinite pa umiješajte čili, kurkumu i bijeli luk.

Sameljite štapnim mikserom pa dekorišite čorbu gustim jogurtom. Ova krem-čorba je posebno tražena u zimskim mjesecima. Uživajte!