Neodoljivo mekane piroške sa sirom, savršene za večeru

piroške hrana/
Od nekoliko osnovnih sastojaka možete pripremiti mekane piroške koje se doslovno tope u ustima. Ovaj recept idealan je za večeru uz čašu jogurta ili svježi paradajz.
Bilo da želite obradovati obitelj ili poslužiti nešto domaće i ukusno gostima, ove piroške će vas osvojiti – brze su, povoljne i uspijevaju baš svakome!
Sastojci:
Za tijesto:
400 ml mlake vode
1 čajna žličica šećera
2 čajne žličice soli
8 g suhog kvasca
1–2 žlice ulja
550 g brašna
Za nadjev:
kiselo vrhnje
feta sir
Priprema:
U mlaku vodu dodajte kvasac i šećer. Promiješajte.
Dodajte brašno i sol pa umijesite mekano tijesto.
Tijesto lagano nauljite, stavite u posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da naraste (oko 20 minuta).
Kada naraste, tijesto podijelite na 12 loptica.
U zdjeli pomiješajte izmrvljen feta sir i kiselo vrhnje.
Uzmite jednu lopticu, razvaljajte je što tanje rukama (možete ih malo nauljiti), pa nadjenite smjesom.
Preklopite ivice i urolajte kao pirošku.
Pržite u vrelom ulju dok ne poprime zlatno-smeđu boju sa svih strana.
Poslužite uz:
čašu jogurta
narezani svježi paradajz
kiselo vrhnje ili domaći ajvar
Savjet plus: Piroške možete puniti i drugim sastojcima – šunkom, sirom, gljivama, pa čak i piletinom – ovisno o ukusu!