Neodoljivo mekane piroške sa sirom, savršene za večeru

piroške hrana/

piroške hrana/

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Od nekoliko osnovnih sastojaka možete pripremiti mekane piroške koje se doslovno tope u ustima. Ovaj recept idealan je za večeru uz čašu jogurta ili svježi paradajz.

Bilo da želite obradovati obitelj ili poslužiti nešto domaće i ukusno gostima, ove piroške će vas osvojiti – brze su, povoljne i uspijevaju baš svakome!

Sastojci:

Za tijesto:

400 ml mlake vode

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

1 čajna žličica šećera

2 čajne žličice soli

8 g suhog kvasca

1–2 žlice ulja

550 g brašna

Za nadjev:

kiselo vrhnje

feta sir

Priprema:

U mlaku vodu dodajte kvasac i šećer. Promiješajte.

Dodajte brašno i sol pa umijesite mekano tijesto.

Tijesto lagano nauljite, stavite u posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da naraste (oko 20 minuta).

Kada naraste, tijesto podijelite na 12 loptica.

U zdjeli pomiješajte izmrvljen feta sir i kiselo vrhnje.

Uzmite jednu lopticu, razvaljajte je što tanje rukama (možete ih malo nauljiti), pa nadjenite smjesom.

Preklopite ivice i urolajte kao pirošku.

Pržite u vrelom ulju dok ne poprime zlatno-smeđu boju sa svih strana.

Poslužite uz:

čašu jogurta

narezani svježi paradajz

kiselo vrhnje ili domaći ajvar

Savjet plus: Piroške možete puniti i drugim sastojcima – šunkom, sirom, gljivama, pa čak i piletinom – ovisno o ukusu!