Neodoljiva tiramisu tortica: Brzo se pravi i pravi je kec u rukavu za nenajavljene goste
Priprema
Pomiješajte espreso sa likerom od kafe. Dr. Milk sireto umutite sa šećerom u prahu, a odvojeno čvrsto umutite dobro ohlađenu slatku pavlaku. Laganim miješanjem sjedinite Dr. Milk sireto i umućenu slatku pavlaku i ovlaš podijelite u posudi na četiri dijela.
Jednu koricu stavite na podlogu, poprskajte je trećinom kafe, pa premažite četvrtinom fila. Na isti način prskajte i filujte kremom još dvije korice. Po želji dekorišite šlagom i pospite kakaom.
Savjet: Neodoljiva tiramisu tortica se tako brzo pravi da ćete imati keca u rukavu za nenajavljene goste. Vjerujemo da ćete uživati u ovim brzim tiramisu torticama. Njihovu pripremu olakšaće vam i gotove čokoladne kore.