Nemate ideju šta praviti za ručak? Isprobajte musaku sa krompirom i mljevenim mesom

Ručak koji uvijek oduševljava/Free Pik

Ručak koji uvijek oduševljava/FreePik

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Jednostavna, domaća musaka koja nikada ne izlazi iz mode – savršen izbor kad želite ukusan i zasitan ručak za cijelu porodicu.

Kombinacija sočnog mesa, mekanog krompira i kremastog preljeva donosi savršen balans okusa kojem je teško odoljeti.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 kg krompira
  • 1 glavica crvenog luka
  • 200 ml mlijeka
  • 100 g kisele pavlake
  • 1 jaje
  • malo soli
  • malo bibera
  • malo maslinovog ulja

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Na srednjoj temperaturi propržite crveni luk dok ne postane staklast. Dodajte mljeveno meso, promiješajte i ostavite da se krčka dok meso ne dobije lijepu boju. Ogulite krompir i isijecite ga na tanke kolutove, pa lagano posolite. U tepsiju obloženu papirom za pečenje slažite red krompira, pa red mesa. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Pecite musaku oko 35 minuta.

U međuvremenu, u posebnoj posudi pomiješajte kiselu pavlaku, mlijeko i jedno jaje. Kada se musaka ispeče, prelijte je ovom smjesom i vratite u rernu na još 6 minuta, dok se površina lijepo ne zapeče, piše Trpeza.

Prijatno!