Ne puca i ne curi: Poslastičar otkrio trik za glatku, sjajnu i savršenu čokoladnu glazuru

Poslastičarska tajna otkrivena/Free Pik

Poslastičarska tajna otkrivena/FreePik

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Poznatog holandskog poslastičara Rudolfa van Vina domaća publika upoznala je kroz autorske emisije na kanalu "24 Kitchen" – "Easy meals" koja za temu ima jela lake i brze pripreme i "Rudolph’s Bakery" (Rudolfova pekara) u kojoj gledaoce upoznaje sa najukusnijim receptima za slana i slatka peciva.

Ovom kuharu prepoznatljive bijele kose i širokog osmijeha, omiljeni slatkiš je torta sa šumskim voćem, a usavršio je recepte za brzu pripremu tijesta.

Za savršenu čokoladnu glazuru kaže da je najvažnije strpljenje, ali i dobar recept koji rado dijeli sa svojim fanovima.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

  • 250 g mekog maslaca,
  • 300 g šećera u prahu,
  • 200 g crne čokolade (istopljene),
  • kašika kakao praha,
  • 100 g slatke pavlake

Priprema:

Pomiješati omekšali puter sa šećerom i mutiti električnim mikserom (ne ručno), dok se u potpunosti ne sjedine i smjesa postane glatka. Umiješati kakao prah i još mutiti.

Smanjiti brzinu na najslabiju, pa umiješati otopljenu čokoladu i, na kraju, crème fraiche. Mutiti sve dok se ne dobije glatka i pjenasta smjesa.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ukoliko ima grudvica, zdjelu nakratko staviti u posudu sa vrelom vodom, a zatim nastaviti s mućenjem. Glazuru nanijeti dok je još uvijek pjenasta i glatka, piše Superžena.