Ne oduzima mnogo vremena ili novca, a jako je ukusan - kuglof od bjelanjaka

Bjelanjke pretvorite u slasni kolač koji će danima ostati svjež, a neće vam oduzeti puno vremena ili novca.
Priprema:
Pjenasto umutite bjelanjke s prstohvatom soli pa postepeno dodajte šećer u prahu i ulje. Zatim dodajte brašno i vanilin šećer (ili malo ekstrakta vanilije) pa lagano umiješati ručno kako ne bismo izbacili previše zraka iz smjese.
Suho voće namočite u vodi pa ga pomiješajte s kašikom brašna. Lagano ga rukom umiješajte u smjesu od bjelanjaka, a zatim dodajte i orahe.
Kalup premažite uljem ili maslacem pa ga dobro pobrašnite. Smjesu rasporedite u kalup. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Pričekajte da se sasvim ohladi, a tek ga onda izvadite iz kalupa. Po želji pospite šećerom u prahu.