Najlakši i najhrskaviji uštipci ikad – bez jaja i bez kvasca

uštipci hrana/
ilustracija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Za ove uštipke vam ne treba kvasac ni jaja, a ipak su mekani iznutra i hrskavi izvana

Manje od 20 minuta

Ako tražite brz, jednostavan i povoljan recept za doručak ili večeru, ovi uštipci bez jaja i kvasca su pravo otkriće. Gotovi su za manje od 20 minuta, a idealni su uz jogurt, sir ili ajvar.

Sastojci:

250 ml jogurta (može i kefir)

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

300 g glatkog brašna (po potrebi malo više)

1 prašak za pecivo

prstohvat soli

ulje za prženje

Priprema:

U zdjeli pomiješajte jogurt, sol i prašak za pecivo.

Dodajte brašno i zamijesite mekano, ali neljepljivo tijesto.

Po potrebi dodajte još malo brašna dok se tijesto ne prestane lijepiti.

Tijesto odmah razvaljajte na debljinu prsta i narežite na komade (možete koristiti čašu, nož ili modlu).

U zagrijanom ulju pržite uštipke s obje strane dok ne dobiju zlatnu boju.

Savjeti:

Tijesto ne treba odmarati.

Pržite na srednje jakoj vatri kako bi uštipci ostali prozračni i mekani.