Najbolje tijesto za pizzu, tajna je u jednom sastojku

Malo ko može odoljeti talijanskom specijalitetu koji je osvojio cijeli svijet – pizzi. Iako je vrlo važno koje namirnice i u kojoj količini stavljate na pizzu, jedna je stvar ipak važnija, a to je tijesto.
Svi znamo da je tijesto zapravo najbolji i najvažniji dio pizze, a da bi ono bilo prozračno, morate ga pripremati s jednim sastojkom koji svi uvijek imamo u frižideru.
Riječ je o jogurtu. Uz pomoć ove namirnice vaše tijesto za pizzu bit će savršeno.
Najbolje bi bilo, ako imate vremena, da zamijesite tijesto i ostavite ga da odstoji u frižideru cijelu noć, piše krstarica.com.
Sastojci:
250 ml jogurta
600 g brašna
1 vrećica suhog kvasca
100 ml ulja
50 ml vode
1 čajna kašičica soli
prstohvat šećera
Priprema:
U manju posudu ili lončić ulijte jogurt pa ga zagrijte tako da bude mlak. Maknite posudu s ploče, pa jogurt ulijte u zdjelu zajedno s kvascem, šećerom, vodom i jednom kašikom brašna.
Sve promiješajte i ostavite da se kvasac aktivira 15 minuta. Pokrijte zdjelu krpom ili aluminijskom folijom.
Kada kvasac naraste, dodajte ulje i sol, promiješajte, a zatim malo po malo dodajte brašno.
Zamijesite tijesto tako da se odvaja od stijenki posude.
Oblikujte tijesto u pogaču i ostavite pola sata da odstoji u posudi, prekriveno krpom.
Nakon toga tijesto je spremno – možete ga razvaljati valjkom i posložiti sastojke za pizzu.