Mini tart sa bundevom
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema:
Izmutiti jaje, masnoću i šećer tako da smjesa postane kompaktna, a potom umiješati mlijeko, sodu bikarbonu i na kraju brašno. Umijesiti tijesto i ostaviti u frižider 30 minuta.
Bundevu očistiti, pa je isjeckati na kocke, staviti u šerpu i preliti vodom da ogrezne pa staviti na umjerenu temperaturu da se kuha. Pustiti da se krčka sve dok sasvim ne omekša. Procijediti bundevu, dodati šećer i vanilin-šećer i sve zajedno dok je vruće izmiksati štapnim mikserom.
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Tijesto oklagijom razviti tako da bude sasvim tanko, pa ga pažljivo prebaciti na podmazane kalupe za mini tart. Preko tijesta nanijeti fil od bundeve. Staviti mini tart da se peče na 200 stepeni oko 20 minuta. Gotov mini tart preliti po želji istopljenom čokoladom.