Meksička kaserola

meksička kaserola/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

• 1 kašika ulja

• 1 srednji luk sitno sjeckan

• 2 srednje tikvice​ izrendane

• 500 g crnog pasulja

• 400 g paradajz kockica, osušenih

• 1,5 šolja kukuruza

• 2 kašičice mljevenog kumina

• 1/2 kašičice soli

• 12 četvrtina tortilje

• enčilada sos, crveni ili zeleni

• čedar sir

Priprema

Tavu za pečenje 23-33 cm lagano nauljite i zagrijte. Dodajte luk i kuhajte, često miješajući, dok ne postane smeđe boje, oko 5 minuta. Umiješajte tikvice, pasulj, paradajz, kukuruz, kim i so i kuhajte miješajući povremeno oko 3 minuta. Presijecite tortilje na pola i ubacite u tavu. Redajte smjesu od pola povrća, pola enčilada sosa i pola sira. Ponovite još jedan sloj od tortilja, povrća, sosa i sira. Pokrijte folijom. Prethodno zagrijte rernu na 200 stepeni. Pecite kaserole 15 minuta. Uklonite foliju i nastavite pečenje dok sir ne bude rastopljen, oko 10 minuta.