Mekša od pamuka, a nestaje za tren: Jogurt pita s jabukama koja osvaja na prvi zalogaj

Desert kojem niko ne može odoljeti/Ilustracija

Desert kojem niko ne može odoljeti/Ilustracija

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako tražite jednostavan, a neodoljiv recept koji će oduševiti i vas i vaše ukućane – jogurt pita s jabukama je pravi izbor. Gotova za manje od sat vremena, savršeno mekana, sočna i miriše na jesen, ova pita idealna je za svaku priliku: bilo da je poslužite uz kafu, za doručak ili kao desert poslije ručka.

Najbolje od svega – sutradan je još ukusnija.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 2 jaja
  • 1 čaša jogurta
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaša šećera
  • 2 čaše brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 veće jabuke (narendane)
  • 1 kašičica cimeta
  • Po želji: šaka suhog grožđa ili sjeckanih oraha

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasta. Dodajte jogurt i ulje, pa sve dobro sjedinite. Umiješajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte narendane jabuke i cimet (po želji i suho grožđe ili orahe). Sipajte smjesu u podmazan pleh. Pecite na 180°C oko 30–35 minuta (dok ne porumeni i čačkalica izađe suha). Kad se pita ohladi, pospite je šećerom u prahu.

Prijatno!