Ljubitelje cimet-rolica oduševit će ovaj kolač, a priprema ne može biti jednostavnija

cimet rolice/
cimet rolice
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Cimet je dobrodošao dodatak mnogim zimskim slasticama, a prije dolaska proljeća ovaj začin treba maksimalno iskoristiti. Već smo pisali o cimet-rolicama i raznim drugim kolačima u koje ide cimet, a sada smo pronašli recept za sočan biskvitni kolač s cimetom.

Okusom podsjeća na cimet-rolice, samo što je puno jednostavniji za pripremu, pa je idealan za dane kada nemate previše vremena ili jednostavno ne želite mijesiti dizano tijesto, prenosi Index

Potrebni sastojci

Ako volite okus cimeta, a niste dovoljno iskusni da napravite rolice od dizanog tijesta, napravite ovaj jednostavan biskvitni kolač, za koji će vam trebati:

jaja

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

maslac

mlijeko

glatko brašno

šećer

vanilin šećer

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

prašak za pecivo

sol

smeđi šećer

cimet.

Kako se priprema

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

U posudi pomiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte omekšali maslac i ponovno izmiksajte. Ulijte mlijeko pa ponovno izmiksajte, a zatim prosijte brašno i prašak za pecivo kako vam se ne bi stvorile grudice. Dodajte i sol pa dobro izmiksajte. U posebnoj posudi pomiješajte otopljeni maslac, smeđi šećer, brašno i cimet, a po potrebi i malo mlijeka.

U duguljasti kalup za kruh stavite papir za pečenje pa prvo ulijte 2/3 smjese za biskvit. Zatim žlicom rasporedite nadjev od cimeta i dodajte ostatak smjese za biskvit. Držačem kuhače malo promiješajte kako bi se nadjev rasporedio po kolaču. Pecite 40 do 50 minuta na 180 stupnjeva. 

Cijeli recept pronađite ovdje.