Ledeni rolat s bobicama

ledeni rolat s bobicama/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

• 6 bjelanaca

• 200 g šećera

• kašika jabukovog sirćeta

Za kremu:

• 0,5 l slatke pavlake

• 300 g kremastog neslanog sira

• šećer po ukusu

• maline po želji

• brusnice za dekoraciju

Priprema

Mikserom blago umutite bjelanca, pa dodajući malo-pomalo šećera mutite dok se šećer ne rastopi.

Pred kraj mućenja dodajte jabukovo sirće. Smjesu ravnomjerno rasporedite preko podmazanog pek-papira koji ste stavili na pleh od rerne i pecite 35 minuta na 160 stepeni. Izmiksajte šlag, dodajte sir i po želji šećer, te namažite koru čim se malo ohladi.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Poslažite maline preko kore i zarolajte je uz pomoć papira. Stavite u frižider da se dobro ohladi. Savjet: 15 minuta prije pripreme stavite vrhnje za šlag u zamrzivač kako bi se dobro ohladilo.

Imajte na umu da šlaga treba biti tri puta više nego vrhnja pa se poslužite dovoljno velikom posudom. Bilo da se odlučite na pjenjaču ili mikser, nećete pogriješiti.