Ledena torta s kafom gotova za 10 minuta: Bez pečenja, bez jaja – a topi se u ustima

Kremasti desert za vruće dane/Ilustracija

Kremasti desert za vruće dane/Ilustracija

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Brža od klasičnih torti, laganija od bilo kog kolača – ova torta sa kafom je desert koji se sprema za 10 minuta i oduševi svakog ljubitelja kafe.

Nema jaja, nema želatina ni pečenja – samo nekoliko osnovnih sastojaka i čista čarolija koja se pretvara u savršeno kremasti desert gotov za tren, idealan za tople dane i iznenadne goste.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 4 kašike instant kafe
  • 20 ml mlijeka
  • 3 kašike kondezovanog mlijeka
  • 400 ml slatke pavlake

Za ganaš:

  • 2 kašike instant kafe
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike vruće vode

Priprema:

U maloj posudi pomiješajte 4 kašike instant kafe sa 20 ml mlijeka i 3 kašike kondezovanog mlijeka.

Dobro izmiješajte da se kafa rastvori i dobijete aromatičnu bazu. U zdjeli umutite 400 ml šlaga do čvrstog stanja. Pa na kraju sve umiješajte i sipajte u kalup sa odvojivim ivicama. Ostavite u zamrzivaču nekoliko sati.

U drugoj zdjeli rastvorite 2 kašike instant kafe i 2 kašike šećera u 2 kašike vruće vode, pa umutite dok ne postane pjenasto.

Prelijte preko torte koju ste izvadili iz zamrzivača pa vratite na kratko da se ponovo stegne prije služenja, piše Superžena.

Uživajte!