Ledena torta s kafom gotova za 10 minuta: Bez pečenja, bez jaja – a topi se u ustima

Kremasti desert za vruće dane/Ilustracija
Brža od klasičnih torti, laganija od bilo kog kolača – ova torta sa kafom je desert koji se sprema za 10 minuta i oduševi svakog ljubitelja kafe.
Nema jaja, nema želatina ni pečenja – samo nekoliko osnovnih sastojaka i čista čarolija koja se pretvara u savršeno kremasti desert gotov za tren, idealan za tople dane i iznenadne goste.
Sastojci:
- 4 kašike instant kafe
- 20 ml mlijeka
- 3 kašike kondezovanog mlijeka
- 400 ml slatke pavlake
Za ganaš:
- 2 kašike instant kafe
- 2 kašike šećera
- 2 kašike vruće vode
Priprema:
U maloj posudi pomiješajte 4 kašike instant kafe sa 20 ml mlijeka i 3 kašike kondezovanog mlijeka.
Dobro izmiješajte da se kafa rastvori i dobijete aromatičnu bazu. U zdjeli umutite 400 ml šlaga do čvrstog stanja. Pa na kraju sve umiješajte i sipajte u kalup sa odvojivim ivicama. Ostavite u zamrzivaču nekoliko sati.
U drugoj zdjeli rastvorite 2 kašike instant kafe i 2 kašike šećera u 2 kašike vruće vode, pa umutite dok ne postane pjenasto.
Prelijte preko torte koju ste izvadili iz zamrzivača pa vratite na kratko da se ponovo stegne prije služenja, piše Superžena.
Uživajte!