Lako se prave, savršeno slatke i odlične za svaku priliku: Nutella knedle bez pečenja

Brzi slatkiš koji svi obožavaju/Mila's Homemade
Knedle su uvijek odlična ideja. Stvarno, rijetko ko im može odoljeti, a obično smo navikli da ovu poslasticu spremamo sa šljivama. Međutim, ovaj put donosimo fenomenalan recept za knedle sa Nutellom.
Apsolutno su božanstvene i sigurno će postati jedna od poslastica koju ćete obožavati. Prijatno!
Sastojci:
Knedle:
- 500 grama skuhanog krompira
- 190 grama oštrog brašna
- 50 grama putera
- jedno jaje
- dvije kesice vanilin šećera
- jedna kašika ulja
Za posipanje:
- 150 grama prezle
- dvije kesice vanilin šećera
- 70 grama šećera
- dvije kašike kakaa
Još:
- oko 200 grama Nutele
- malo soli
- tri do četiri kašike ulja
*Od navedenih sastojaka dobije se oko deset knedli.
Priprema:
Kašičicom odvojiti deset kuglica Nutelle i ostaviti u zamrzivaču da se stegnu.
U skuhani krompir dodati puter, sjediniti, ispasirati i dobro ohladiti (možete i preko noći u frižideru). Tome dodati jaje, ulje i brašno i umijesiti tijesto.
Sipati svaki put malo brašna po rukama i odvajati tijesto (oko 70 grama) i istanjiti ga dlanovima.
Ubaciti po jednu kuglicu Nutelle u svaki komad tijesta i formirati knedle.
Propržiti malo prezle, dodati im šećer i kakao i sjediniti. To pripremite prije nego što skuhate knedle.
Knedle kuhati u dubljoj šerpi, u vodi u koju ste dodali tri do četiri kašike ulja i malo soli, oko tri do četiri minute, odnosno dok ne isplivaju same na površinu, pa još jedno minutu. Direktno iz vode ih samo malo procijedite i ubacite u prezle. Uvaljati ih sa svih strana. Ostaviti da se malo prohlade i služiti, piše Mila's Homemade.