Lako se prave, savršeno slatke i odlične za svaku priliku: Nutella knedle bez pečenja

Brzi slatkiš koji svi obožavaju/Mila's Homemade

Brzi slatkiš koji svi obožavaju/Mila's Homemade

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Knedle su uvijek odlična ideja. Stvarno, rijetko ko im može odoljeti, a obično smo navikli da ovu poslasticu spremamo sa šljivama. Međutim, ovaj put donosimo fenomenalan recept za knedle sa Nutellom.

Apsolutno su božanstvene i sigurno će postati jedna od poslastica koju ćete obožavati. Prijatno!

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Knedle:

  • 500 grama skuhanog krompira
  • 190 grama oštrog brašna
  • 50 grama putera
  • jedno jaje
  • dvije kesice vanilin šećera
  • jedna kašika ulja

Za posipanje:

  • 150 grama prezle
  • dvije kesice vanilin šećera
  • 70 grama šećera
  • dvije kašike kakaa

Još:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • oko 200 grama Nutele
  • malo soli
  • tri do četiri kašike ulja

*Od navedenih sastojaka dobije se oko deset knedli.

Priprema:

Kašičicom odvojiti deset kuglica Nutelle i ostaviti u zamrzivaču da se stegnu.

U skuhani krompir dodati puter, sjediniti, ispasirati i dobro ohladiti (možete i preko noći u frižideru). Tome dodati jaje, ulje i brašno i umijesiti tijesto.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sipati svaki put malo brašna po rukama i odvajati tijesto (oko 70 grama) i istanjiti ga dlanovima.

Ubaciti po jednu kuglicu Nutelle u svaki komad tijesta i formirati knedle.

Propržiti malo prezle, dodati im šećer i kakao i sjediniti. To pripremite prije nego što skuhate knedle.

Knedle kuhati u dubljoj šerpi, u vodi u koju ste dodali tri do četiri kašike ulja i malo soli, oko tri do četiri minute, odnosno dok ne isplivaju same na površinu, pa još jedno minutu. Direktno iz vode ih samo malo procijedite i ubacite u prezle. Uvaljati ih sa svih strana. Ostaviti da se malo prohlade i služiti, piše Mila's Homemade.