Kulinarski magazin posvetio objavu begovoj čorbi, Bosanci kritikovali: Fali glavni sastojak

Priprema begove čorbe/Tasteatlas
Priprema begove čorbe/Taste Atlas/FACEBOOK
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Bosanskohercegovačka kuhinja spada među najbolje u Evropi, a sigurno visoko kotira i na svjetskoj listi.

Ako ne vjerujete, uđite na stranicu jednog od najprominentnijih kulinarskih magazina na svijetu Taste Atlas. Ili jednostavno, probajte neki od vodećih bh. specijaliteta i sve će vam biti jasno.

A kada smo već kod Taste Atlasa, ovaj magazin na svojim društvenim mrežama često "ispoštuje" neka od vodećih bh. jela.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Danas su objavili video pripreme begove čorbe.

- Begova čorba je bosanska pileća čorba koja se tradicionalno servira kao toplo predjelo. Osnovni sastojci su piletina i bamija, za koju se kaže da služi kao afrodizijak. Čorba također sastoji razno korjenasto povrće, a gustoću joj daju pavlaka i jaja. Nekada davno, begova čorba je bila smatrana jelom za plemićki stalež, zbog čega i nosi ovaj naziv. Tipiično se priprema za državne praznike i slavlja, ali također je neizbježna na menijima u tradicionalnim bosanskim restoranima, stoji u opisu objave Taste Atlasa.

Među brojnim komentarima na snimak, istakao se jedan, u kojem korisnik Facebooka iz Bosne i Hercegovine kritikuje pripremu begove čorbe, kazavši: "Nema bamije, nije ovo begova čorba."

Pogledajte video i procijenite sami da li se ovako priprema begova čorba, odnosno, da li su svi sastojci tu:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja