Kuglof s crnim vinom
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema
Maslac rastopimo, a jaja umutimo u zdjeli. Zatim rastopljenim maslacem premažemo stjenku kalupa za kuglof i posipamo brašnom. Preostali maslac dodamo u zdjelu s umućenim jajima, ulijemo 200 ml crnog vina, dodamo šećer i, stalno miješajući, postupno dodajemo brašno. Potom dodamo naribanu čokoladu, vanilin-šećer, prašak za pecivo, cimet u prahu, kakao i sve zajedno dobro izmiješamo.
Dobivenu smjesu prelijemo u kalup i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 180 stepeni 30-40 minuta. Gotov kolač izvadimo iz kalupa na tanjur za posluživanje, a u zdjelicu sa šećerom u prahu ulijemo preostalo crno vino i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. Dobivenom glazurom premažemo kolač, pričekamo da se ohladi, a potom ga poslužimo.